Teamuitjes
Tips voor het organizeren van je teamsuitje
Organisatie
Het is altijd een goed idee om samen met een kleine groep andere teamleden het teamuitje te organiseren. Een groep kan met meer unieke ideeën komen dan een enkel persoon. Zorg ervoor dat het team bestaat uit teamleden die goed met elkaar samen kunnen werken en dat deze ook zin hebben om het uitje te regelen.
Wanneer?
Voor teamuitjes is het een must om een goede datum te prikken. Een goed moment voor een uitje is bijvoorbeeld net na een drukke periode als een soort beloning of verzetje. Het beste is meestal om deze teamuitjes op een werkdag te plannen. Plan de uitjes vooral niet in vakantieperiodes zodat je niet andermans vakantieplannen in de weg zit. Bij een avondactiviteit is het het beste om deze op een vrijdag avond te doen om vermoeidheid op de volgende werkdag te voorkomen.
Actief of niet actief?
Voor teamuitjes is het een must om een goede datum te prikken. Een goed moment voor een uitje is bijvoorbeeld net na een drukke periode als een soort beloning of verzetje. Het beste is meestal om deze teamuitjes op een werkdag te plannen. Plan de uitjes vooral niet in vakantieperiodes zodat je niet andermans vakantieplannen in de weg zit. Bij een avondactiviteit is het het beste om deze op een vrijdag avond te doen om vermoeidheid op de volgende werkdag te voorkomen.
Verschillende activiteiten
Afhankelijk van de tijd is het mogelijk om meerdere activiteiten in te plannen. Als je dit doet is de volgorde van deze activiteiten belangrijk. Het is meestal het beste om te beginnen met de meest actieve activiteit en deze daarna volgen met een drankje en een hapje. Daarna kan een volgende activiteit met meer enthousiasme ondernomen worden. Zorg er ook voor dat alle activiteiten niet te ver uit elkaar liggen. Het liefst liggen alle activiteiten op loopafstand.
Eten en drinken
Vaak onderschat, het eet en drink gedeelte van een teamuitje is even belangrijk als de activiteiten. Bij grandioze activiteiten is er vaak weinig over voor een fatsoenlijke catering. Zorg er dus voor dat het eetgedeelte in hetzelfde vaandel houd als de andere activiteiten, en zorg ervoor dat het menu aantrekkelijk is voor alle teamleden.