Bedrijfsfeesten

Er zijn meerdere redenen om een bedrijfsfeest te organiseren. Misschien is het voor te netwerken met klanten. Misschien om je collega’s wat beter te leren kennen. Of misschien wel gewoon omdat je zin hebt in een feestje. Wat je reden ook is, een bedrijfsfeest is goeie manier om de medewerkers te motiveren, verbinden, en natuurlijk plezier laten beleven. Maar, wat komt allemaal kijken bij het plannen van een bedrijfsfeest? Hieronder een aantal tips.
pexels-mentatdgt-1185440

Tips voor het organizeren van je bedrijfsfeest

Plannen

Bij bedrijfsfeesten is het het beste om deze ver van tevoren te plannen. Hoe eerder iedereen op de hoogte is van het bedrijfsfeest, hoe groter de kans dat meer mensen present zijn. Ook heb je een grotere kans om de perfecte locatie op de perfecte datum te plannen. Ook kun je het plannen van het feestje goed verspreiden over een lange periode zonder dat je normale werk er onder lijdt.

pexels-olya-kobruseva-5386754

Thema

Om je bedrijfsfeest memorabel te maken kun je kiezen voor een thema. Dit thema bepaald de decoraties, locatie, het entertainment en de eventuele dresscode van het feest. Ga je voor een chique black tie gala, een 90’s party of juist een festival thema? Bij deze keuze is het belangrijk om de medewerkers te betrekken zodat het thema goed in de smaak valt. Een Disney thema valt misschien niet bij iedereen in de smaak.

feature-image_hue2f4f5bb9879c8c0b8ec191e115507fe_2061087_1600x900_fill_q100_box_smart1

Locatie

Na het kiezen van een thema kun je gaan kijken naar een geschikte locatie. Zoek naar een locatie die goed past bij je thema, de juiste capaciteit heeft, en niet te ver weg ligt van waar je medewerkers wonen. Als je de locatie eenmaal hebt gekozen, betrek de locatie zo vroeg mogelijk in je plannen. Zij hebben waarschijnlijk vaker bedrijfsfeesten ontvangen en weten waar je rekening mee moet houden, of hebben zelf misschien ook nog ideeën voor je bedrijfsfeest. Ook is het een goed idee om de locatie zelf nog te bezoeken zodat je zelf een beter beeld krijgt van de mogelijkheden.

Schuur,_gezien_naar_de_voorzijde_-_Oudeschans_-_20416018_-_RCE

Entertainment

Bij een bedrijfsfeest is het belangrijk dat er goed entertainment is. Een DJ is hiervoor een must voor de muziek te regelen. Spreek met de DJ een playlist af welke liedjes je graag wilt horen, zodat deze passen bij je thema. Daarnaast kunnen de gasten ook zelf makkelijk zelf nummers aanvragen. Naast een DJ kun je ook andere acts inhuren. Zoals dansers of bands die passen bij het thema. Wat je ook kan doen is “attracties” inhuren. Denk dan niet gelijk aan een achtbaan, maar aan een interactieve dansvloer, foto props, een pop-up casino en zo voort.

pexels-wendy-wei-1943411

Catering

Bij elk feest horen natuurlijk nog hapjes en drankjes. Nadat de locatie bepaald is is het goed om gelijk te gaan kijken naar wat je wilt bewerkstelligen met de catering van je feest. Word het een standaard bar, of wil je juist dat de drank en de hapjes ook binnen het thema vallen. In een festival thema kun je bijvoorbeeld foodtrucks inhuren om de catering te voorzien, en bij een Caribbean thema kun je voor tropische cocktails zorgen. Een goede manier om je bedrijfsfeest nog memorabeler te maken is door een goodiebag mee te geven aan het einde van het feest.

pexels-chan-walrus-941864

Video's

Sfeerbeeld Oktoberfest bedrijfsfeest

Sfeerbeeld WGTP Events

Bedrijfsfeest door White Rabbit

Promo Holland Event Group