Evenementen organiseren

Bij het organiseren van een evenement is een behoorlijke opgave, en de meeste mensen weten niet waarmee ze moeten beginnen. Elk evenement is anders. Is het een bedrijfsevenement? Een festival? Een beurs? Bij elke vorm komen verschillende uitdagingen kijken. Hieronder zijn wat tips met waarover je over moet denken bij het organiseren van het evenement.
pexels-matheus-bertelli-2608512

6 Tips voor het organiseren van een evenement

1. Doel

Voor het organiseren van je evenement is het belangrijk om een duidelijke doelstelling. De doelstelling kan zijn om de naamsbekendheid van je merk te bevorderen, netwerken, entertainen, of all of the above. Er zijn 1001 doelen te bedenken voor een evenement, Laat je doel je drijfveer zijn op waar je al je beslissingen op baseert.
pexels-stefan-lorentz-668137

2. Kies een datum

Om ervoor te zorgen dat mensen ook komt opdagen voor je evenement is het kiezen van een passende datum een must. Niet alleen moet je rekening houden met de beschikbaarheid van je publiek, maar ook de beschikbaarheid van de catering en ander personeel. Schoolvakanties, feestdagen, en zelfs belangrijke sportwedstrijden kunnen roet in het eten gooien voor jouw evenement. Het seizoen is ook een grote factor. In de winter kan het zijn dat het koude weer de wegen gevaarlijk maakt en er dus mensen thuis blijven.
pexels-olya-kobruseva-5386754

3. Kies een locatie

In Nederland alleen zijn er duizenden locaties waar je evenement plaats kan vinden. Kies een ruimte die precies voldoet aan al je geplande catering en entertainment. Het is dus ook verstandig om de locatie zelf nog te bezoeken voor een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden. Als je eenmaal je beslissing hebt gemaakt is het belangrijk om de locatie al vroeg in de planning van je evenement te betrekken. Deze komen misschien met ideeën waarover je zelf nog niet had nagedacht.
pexels-salah-alawadhi-382297

4. Marketing

Men moet natuurlijk ook weten dat überhaupt een evenement aan komt. Dus bij ieder evenement hoort een marketing campagne. Deze campagne kan bestaan uit een social media campagne en een e-mailcampagne die doorverwijzen naar een website met meer informatie, of acties waar men kaarten kan winnen voor je evenement. Voor een jongere doelgroep kun je ook influencers inhuren om je evenement te promoten
pexels-mentatdgt-2173508

5. Catering

Catering is een essentieel onderdeel van alle evenementen. Met lekker eten en drinken maak je gemakkelijk een positieve indruk bij je bezoekers, en men blijft ook langer hangen. Zorg ervoor dat de catering ook past bij je evenement, en je doelgroep ook aanspreekt.
pexels-fu-zhichao-587741

6. Entertainment

Evenementen met grote groepen hebben een vorm van entertainment nodig. Dit kan door het inhuren van een band of andere artiesten. Wat ook kan is interactieve games of attracties te huren zoals interactieve vloeren, fotoprops, of grote versies van klassieke spellen.
pexels-wendy-wei-1943411

Video's

Sfeerbeeld CRSTL Entertainment

Dynamic Orchestra

5 tips voor bedrijfsevenementen

Games XL